...

Интериорните растения като тренд за здраве и красота

Растенията вкъщи като тренд на 2019

Не е ли малко пресилено да обявим няколкото саксии с кактуси, папрати или сансевиери за тренд в интериора? Дали има нещо повече от това...

Във времената на често сменящи се тенденции по всичко изглежда, че що се отнася до растенията у дома и офиса, дизайнери, декоратори и озеленители са на едно мнение – озеленяването е една от големите интериорни истории, които много дълго време ще бъдат актуални.

Причините са не само чисто естетически (цветята и растенията в саксия са красиви, внасят живот и свежест във всеки интериор, независимо от стила), но и доказано свързани със здравето, емоциите и креативността– с други думи, растенията повишават качеството на живота и трансформират дома и офиса в по-добро място за живеене. Така нареченият „уелнес“ – благосъстоянието, към което всеки съвременен човек се стреми като противодействие на всекидневния стрес и замърсяване на околната среда , неизменно включва малко време сред природата във всичките й проявления – както навън, така и в интериора.

За хората, които натоварват очите си всекидневно твърде много, лекарите препоръчват на всеки 45 минути да съсредоточават погледа си върху нещо зелено – декоративно растение или цвете. Като цяло почивката сред природата и растения успокоява нервите и сваля напрежението.

А запознати ли сте със симптомите на „sick building syndrome” ?

Животът на всеки човек протича предимно в затворени пространства, а това може да доведе до нежелани странични ефекти- главоболие, гадене, зачервени очи, отпадналост и др. Това се дължи на липсата на въздушен поток в помещенията, което от своя страна позволява замърсяването на въздуха да се натрупа все повече и да причини множество здравословни проблеми. Всъщност модерното обзавеждане, синтетичните строителни материали и дори килимите в помещенията могат да съдържа повече химикали, отколкото очаквате. Тези химикали се съдържат до 90% във въздуха в сградите.

Стайни растения, могат да разрешат този проблем!

Способността на растенията да абсорбират вредните химикали и да регулират влажността на въздуха е само една причина да озеленяваме около нас. Интериорни растения използваме също и за да повишават продуктивността, концентрацията,а също и да редуцирът стреса. Прибавяме към това и факта, че те са един от най-достъпните начини да внесем цвят и свежест и индивидуалност в дома и офиса си. Остава ни само едно нещо – да се доверим на специалист с опит и познания в озеленяването, за да превърнем естествената зеленина в красив визуален акцент.

  • интериорно озеленяване - Златен лукс
  • ИНТЕРИОРНО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ - Индийско злато
  • Балконско озеленяване - Испанска флора

Споделете с приятели:

За нас

Интериор Плант Дизайн е фирма тясно специализирана в областта на съвременната ландшафтната архитектура – дизайн и изграждане на интериорно озеленяване, както и поддръжка на декоративни стайни растения. 

Не се колебайте да се свържете с нашия екип, ние ще ви помогнем с интериорно озеленяване, поддръжка на стайни растения, озеленяване на тераси и веранди, изграждане на зелени стени от скандинавски мъх или ще се погрижим винаги да имате свежи аранжировки във вашия хотел, заведение или магазин. Обадете ни се още сега!

запитване

Свържете се с нас за повече информация.
Ще получите безплатна консултация за
озеленяването на вашето пространство.

Интериор Плант Дизайн е фирма тясно специализирана в областта на съвременната ландшафтната архитектура – дизайн и изграждане на интериорно озеленяване, както и поддръжка на декоративни стайни растения. 

Всички права запазени © Интериор Плант Дизайн

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.