...

Съвети за интериорно озеленяване

Дизайн от големите специалисти

"Гледайте на растенияра в интериора като на изкуство"

Архитекти, интериорни дизайнери, декоратори и специалисти по озеленяване с готовност дават своите решения, но дори и без професионален съвет или подготовка може да разчитаме на вътрешния си усет и на няколко основни правила, за да превърнем саксиите и съдовете със зеленина в красиво допълнение към интериора. Първото условие е, разбира се, да имаме желание за озеленяване и да се забавляваме, казва Росана Гонзалес, един от най-търсените озеленители за работни пространства и частни интериори. „Гледайте на растенията като на изкуство, което аранжирате върху етажерките, в ъглите и местата, които оформят естествени ниши в дома“, казва тя. „Висящите от тавана саксии на различна височина са друг великолепен начин да направите стаята по-интересна – прозрачни стъклени съдове са особено подходящи за това“. Комбинирането на растения с различна височина в група от три, пет или седем, е другият й съвет: „Четните числа създават симетрия, а нечетните пораждат интрига“.

Бръшлянът например добре вирее в банята, дори без много естествена светлина. Лавандулата, засадена в голяма глинена кашпа, е подходяща за спалнята с лекия си успокояващ аромат. Crassula ovata (дървото на живота) и филодендонът във високи елегантни съдове са великолепен акцент в дневната, а върху трапезарната маса може да аранжирате стъклени съдове с плуващи във вода растения – особено ефектни за специални събития!“. За офисите тя препоръчва формулата „едно голямо растение между всеки четири работни места, както и още различни саксии, аранжирани като декоративни елементи на представителни места.“

Нищо сложно дотук, макар че австралийският архитект Джейсън Чонг (Jason Chongue) смята, че страхът да не „уморим“ растенията е основна причина повечето хора да се отказват от идеята да декорират дома си с тях. Наскоро той публикува книга – ръководство за отглеждане и аранжиране на зеленина в интериора (The Plant Society, Hardie Grant Books), в която представя 25-те идеални стайни растения – най-лесни за отглеждане, как да ги подредим, какви съдове да изберем, така че зеленината в дома ни да разкрие цялата си красота и индивидуалност. Идеята на Чонг е да премахне страха от несправяне и да вдъхнови читателите си да създадат собствена интериорна градина, както е направил самият той. Неговият съвет? – „За да имате здрави, щастливи растения, трябва да разберете в каква среда живеете – топлината, светлината в стаята – и да изберете цветята, които се чувстват добре в нея.“ Колкото до правилата на стила, архитектът смята, че е добре да се започне от няколко растения и постепенно да се увеличава „колекцията“. Не е ли така с всичко в интериора? От изкуство до книги и декоративни предмети – важното е да сме обкръжени с нещата, които ни носят истинско удоволствие.

  • интериорно озеленяване - Дървената вила
  • Балконско озеленяване - Испанска флора
  • ИНТЕРИОРНО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ - Индийско злато

Споделете с приятели:

За нас

Интериор Плант Дизайн е фирма тясно специализирана в областта на съвременната ландшафтната архитектура – дизайн и изграждане на интериорно озеленяване, както и поддръжка на декоративни стайни растения. 

Не се колебайте да се свържете с нашия екип, ние ще ви помогнем с интериорно озеленяване, поддръжка на стайни растения, озеленяване на тераси и веранди, изграждане на зелени стени от скандинавски мъх или ще се погрижим винаги да имате свежи аранжировки във вашия хотел, заведение или магазин. Обадете ни се още сега!

запитване

Свържете се с нас за повече информация.
Ще получите безплатна консултация за
озеленяването на вашето пространство.

Интериор Плант Дизайн е фирма тясно специализирана в областта на съвременната ландшафтната архитектура – дизайн и изграждане на интериорно озеленяване, както и поддръжка на декоративни стайни растения. 

Всички права запазени © Интериор Плант Дизайн

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.